Zawszę gdy patrzę na tablicę FB wielu osób, widzę spam postów-odciągaczy.
Co mam na myśli?
Zauważ, gdy skupiasz się na danej czynności i nagle widzisz jakiś mem ‚tak głupi, że aż śmieszny’ nagle
Twoja uwaga się rozprasza.
Jak myślisz? Czy gdy rozpraszasz swoją uwagę, spada również Twoja produktywność?
Nagle masz ochotę na przerwę, kawę, może też i telefon do znajomych…
A co z zadaniem, które w tym momencie zostało przerwane?

Przestań obserwować ludzi, strony i grupy które są dla Ciebie nieciekawe a jedynie spamują Twojego facebooka.

Aby uniknąć tego typu sytuacji po prostu przestań obserwować wybrane strony by nie rozpraszać się
podczas pracy.
Gdy już skończysz robotę po prostu sobie wejdź na stronę tych memów i poprzeglądaj jeżeli cię relaksują :)

To samo tyczy się kwestii, w której nie chcesz kogoś wyrzucać ze znajomych, ale posty tej osoby
zaczynają Cię irytować. Wystarczy ‚przestać obserwować’ by uniknąć zbędnych postów na Twojej
tablicy.

W drugą stronę – zacznij obserwować to co Cię interesuje i inspiruje.

Jeżeli masz już swoje osoby, firmy, grupy czy też strony na Facebooku, które Cię interesują i chcesz by nawet CZĘŚCIEJ wyświetlały się na naszej tablicy – po prostu kliknij opcję ‚Wyświetlaj najpierw’.

Dzięki tej opcji istnieje niewielka szansa, że ominie nas coś istotnego, a żeby się upewnić możesz
również włączyć powiadomienia ze strony, by „wyskakiwało” Tobie gdy ktoś wstawi nowego posta.

Obserwowanie konkretnych postów i powiadomienia z konwersacji

Pamiętasz moment, w którym komentujesz lub polubisz danego posta a następnie otrzymujesz spam w powiadomieniach, że ktoś inny również skomentował to samo co Ty?

Bardzo prosta sprawa. Wystarczy że rozwiniesz te trzy kropki w górnym prawym rogu i klikniesz na
‚Wyłącz powiadomienia’. Od tej chwili przestajesz je dostawać i koniec ze spamem!

Działa to w obie strony. Kiedy zainteresujesz się danym postem czy tematem, kliknij tylko ten sam
przycisk ‚Włącz powiadomienia’.

DOADTKOWO BONUS DLA CIEBIE
Co się dzieje z postami, które lubię a nie moge ich odszukać?

Jeżeli zdarzyło Ci się tak, że po pewnym czasie chcesz wrócić do czegoś ale Ci to zginęło, polecam zapoznać się z opcją ‚Zapisz link’

W tym momencie post jest w Twoich zapisanych linkach. Możesz wrócić sobie do tniego w każdej chwili i nie musisz się obawiać, że gdzieś zaginie w odmętach Facebooka😉